Potpisan sporazum o saradnji između Agencije za rad i statistiku

Bez autora
Feb 03 2011

Direktori Agencije za rad i zapošljavanje BiH Adnan Delić i Agencije za statistiku BiH Zdenko Milinović potpisali su sporazum o saradnji ovih institucija kojim je definisana razmjena podataka iz domena statistike zaposlenosti. Sporazumom se želi izbjeći dupliranje statističkih poslova na nivou BiH, spriječiti protivrječnosti dobijenih podataka, a promovisaće se visok kvalitet i konzistentnost statistike na nivou zemlje, saopšteno je iz Agencije za rad i zapošljavanje. Sporazum reguliše razmjenu informacija u pogledu planiranih međunarodnih sastanaka u vezi sa statistikom tržišta rada, planiranim obukama, konferencijama i radionicama, razmjeni zaključaka, izvještaja i drugih materijala sa sastanaka.

Potpisan sporazum o saradnji između Agencije za rad i statistikuDirektori Agencije za rad i zapošljavanje BiH Adnan Delić i Agencije za statistiku BiH Zdenko Milinović potpisali su sporazum o saradnji ovih institucija kojim je definisana razmjena podataka iz domena statistike zaposlenosti.

Sporazumom se želi izbjeći dupliranje statističkih poslova na nivou BiH, spriječiti protivrječnosti dobijenih podataka, a promovisaće se visok kvalitet i konzistentnost statistike na nivou zemlje, saopšteno je iz Agencije za rad i zapošljavanje.

Sporazum reguliše razmjenu informacija u pogledu planiranih međunarodnih sastanaka u vezi sa statistikom tržišta rada, planiranim obukama, konferencijama i radionicama, razmjeni zaključaka, izvještaja i drugih materijala sa sastanaka.

Takođe se regulišu obuke i konferencije kojima su prisustvovali zaposleni ovih institucija, te razmjena metodoloških pojašnjenja u pogledu kompilacije statistika, a koja bi trebalo da doprinese transparentnosti i većoj konzistentnosti statistike tržišta rada.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik